RevitaVet.NL

Lichttherapie voor grote en kleine dieren. 

PILT (Pulsed Infrared Light Therapy) / LLLT (Low Level Laser Therapy) / PLT (Polychromatische Licht Therapie

:

 • Verbetert het vrijkomen van stikstofmonoxide (NO) . (NO is betrokken bij de communicatie tussen cellen in het immuno-inflammatoire systeem, in het centrale zenuwstelsel en in het cardiovasculaire systeem).
 • Verhoogt de vascularisatie (en dus de circulatie) door vorming van nieuwe capillairen (haarvaten), die beschadigde capillairen vervangen. Het genezingsproces versnelt doordat zuurstof en voedingsstoffen sneller opgenomen en afvalstoffen sneller uitgescheiden kunnen worden.

 • Stimuleert de productie van collageen. Collageen is een noodzakelijk eiwit om beschadigd weefsel te vervangen. Een toename van collageen zorgt ervoor dat er minder littekenweefsel wordt gevormd.

 • Stimuleert het vrijkomen van ATP (Adenosine –TriPhosfaat). ATP ie een belangrijke bio-energetische stof die zorg draagt voor de energie huishouding in ons lichaam en wordt binnen de cel geproduceerd door de mitochondria, dit zijn energiefabriekjes binnen de cel. ATP zorgt dus voor energie, welke nodig is voor alle processen in ons lichaam, zodat het in staat is om nieuwe eiwitten aan te maken voor weefselherstel, orgaanfunctie verbetering, prikkeloverdracht (actiepotentiaal) en spieractiviteit. Bovendien bevordert ATP de doorlaatbaarheid van de celwand.

 • Verhoogt de circulatie van bloed en lymfatische systeem. Oedeem is een overmatige ophoping van vocht in het weefsel tussen de cellen van het lichaam in. Onderzoeken laten zien dat lymfevaten een verdubbeling van flow laten zien onder invloed van lichttherapie. Ook de veneuze en arteriële diameter kan toenemen na lichttherapie. Dit betekent dat zwelling na lichttherapie sneller zal afnemen.

 • Versnelt de RNA en DNA synthese. Hierdoor worden beschadigde cellen sneller vervangen. RNA en DNA zijn macromoleculen waarin erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd.

 • Vermindert de prikkelbaarheid van zenuwweefsel, hierdoor vermindering van de pijn.

 • Stimuleert de fibroblastische activiteit, wat helpt bij het genezingsproces. Fibroblasts zijn aanwezig in het bindweefsel en vormen collageen vezels.

 • Toename fagocytose. Fagocytose is vernietiging door een cel van schadelijke bestanddelen die in het levend weefsel zijn binnengedrongen. Dit is een belangrijk onderdeel van de bestrijding van een infectie. Vernietiging en opruimen van de infectie gaat vooraf aan het genezingsproces.

 • Induceert een thermisch effect in de weefsels. Het licht veroorzaakt een lichte temperatuur verhoging in de cel, dat terwijl de diodes zelf geen warmte produceren.

 • Stimuleert granulatieweefsel in helende wonden.

 • Stimuleert het vrijkomen van acetylcholine (Ach = neurotransmitter) dat betrokken is bij de impulsoverdracht van zenuwcellen naar skeletspiercellen, maar ook op andere plaatsen brengt het prikkels over, waardoor maag en darmen samentrekken, sappen uitgescheiden worden door spijsverteringsklieren, slijm in de bronchi wordt aangemaakt, de pupil vernauwt en bepaalde bloedvaten wijder worden (waardoor de bloeddruk daalt).

Contactgegevens:


M.Koningen

Moostdijk 13

5813AV Ysselsteyn (LB)


GSM: +31 6 24644459

E-mail: info@revitavet.nl